
DEPARTMENT OF THE AIR FORCE 
WASHINGTON, DC 

Office of the Assistant Secretary 

AFBCMR 98-02200 

MEMORANDUM FOR THE CHIEF OF STAFF 

Under the authority of Section 1552, Title 10, United States Code, Air Force Instruction 
36-2603, and having assured compliance with the provisions of the above regulation, the 
decision of the Air Force Board for Correction of Military Records is announced, and it is 
,directed that: 

Y g ) & z . 7 L ~ d Q ~ ~ L  
DONNA PITTENGER 
Chief Examiner 
Air Force Board for Correction 
of Military Records 



DEPARTMENT OF THE AIR FORCE 
WASHINGTON, DC 

Office of the Assistant Secretary 

AFBCMR 98-02200 

MEMORANDUM OF CONSIDERATION OF APPLICATION BEFORE THE AFBCMR 

SUBJECT: 

Having carehlly reviewed this application, we agree with the recommendation of the Air 
Staff and adopt the rationale expressed as the basis for our decision that the applicant has been 
the victim of either an error or an injustice. Therefore, under the authority delegated in AFI 36- 
2603, the applicant’s records will be corrected as set forth in the accompanying Memorandum for 
the Chief of Staff signed by the Executive Director of the Board or his designee. 

Panel Chair 

Attachment: 
Ltr, HQ USAFDPRC, dtd 9/12/98 



DEPARTMENT OF THE AIR FORCE 
HEADQUARTERS UNITED STATES AIR FORCE 

WASHINGTON, DC 

12 September 1998 

MEMORANDUM FOR AFBCMR 
/ FROM: AF/DPRC 

SUBJECT: Application for Correction of Military Records 

This responds to your request for a BCMR advisory 
requesting his records be changed to indicate he is authorize 
occurred prior to the effective date of his Extended Active Duty Order. 

By way of background ade a PCS move t arriving 
11 Jul 98, desflte the fact that hisorders specifically stated that the effective date of duty was on 
or after 15 Jul98 and he was to report no later than 2400 on 15 Jul98. However, it should be 
noted the orders did not state that early reporting to the permanent duty station was not 
authorized. 

DD Form 149 and his attached letter both state he was 
e completed before effective date on the orders. In 

as not informed by personnel at his ROTC detachment that he 
effective date of his orders. In light of this information we 

recommend the board approve this request. If the board decides to grant the request we s 

station no later than 2400 on 15 Jul9 
anged to reflect that PCS travel was performed on or after 15 Jul 98 and t 

orted to his new 
this advisory i 

Chief, Legislation and Compensation Division 
Directorate of Personnel Resources 


