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evidence or other matter not previously considered by the Board. In this regard, it is important
to keep in mind that a presumption of regularity attaches to all official records. Consequently,
when applying for a correction of an official naval record, the burden is on the applicant to
demonstrate the existence of probable material error or injustice.

Sincerely,

W. DEAN PFEIFFER
Executive Director

Enclosure

N130C3/02U0256 of 28 May 2002, a copy of
which is attached.

After careful and conscientious consideration of the entire record, the Board found that the
evidence submitted was insufficient to establish the existence of probable material error or
injustice. In this connection, the Board substantially concurred with the comments contained in
the advisory opinion. Accordingly, your application has been denied. The names and votes of
the members of the panel will be furnished upon request.

It is regretted that the circumstances of your case are such that favorable action cannot be taken.
You are entitled to have the Board reconsider its decision upon submission of new and material

No: 50-02
10 September 2002

This is in reference to your application for correction of your naval record pursuant to the
provisions of title 10 of the United States Code, section 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Naval Records, sitting in executive session,
considered your application on 10 September 2002. Your allegations of error and injustice were
reviewed in accordance with administrative regulations and procedures applicable to the
proceedings of this Board. Documentary material considered by the Board consisted of your
application, together with all material submitted in support thereof, your naval record and
applicable statutes, regulations and policies. In addition, the Board considered the advisory
opinion furnished by CNO memorandum 7220 Ser  
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3 . Verification of the petitioner's service record microfiche
Statement of Service (SOS) document revealed that the member
enlisted and served in the Navy on active duty from  26 April 1989
to 11 June 1997. The petitioner was selected and enrolled in the
Armed Forces Health Professions Scholarship Program (AFHPS) from
12 June 1997 to 6 June 2001. IAW reference (a), members seeking
appointment to be designated as medical officer who are on active
duty as an officer must resign their commission, or as an
enlisted person must request a discharge from active duty. Then
those individuals are appointed as commissioned officers in the
Reserve Components and detailed to civilian institutions for
training in a health profession.

l(DLA) and Temporary Lodging Expense (TLE) to be compensated for
travel expenses incurred.

. Per your request, the following recommendation concerning
enclosure (1) is provided.

2 . Enclosure (1) indicates a request for Dislocation Allowance

1 

#00050-02  w/Microfiche Service
Record

E:nc 1 : (1) BCNR Case File  

7A,  Chapter  60, Feb
(c) Joint Federal Travel Regulations,

02
Volume 1

1500.8A
(b) DODFMR Volume  

F:ef: (a) SECNAVINST 

N130C3/02U0256
28 May 2002

MEMORANDUM FOR THE EXECUTIVE DIRECTOR, BOARD FOR CORRECTION
OF NAVAL RECORDS

Via: Assistant for BCNR Matters, Pers-OOXCB

Subj:
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(N130E)

N130E recommends disapproval of the petitioner's
request for payment due to the petitioner is not eligible for DLA
and TLE IAW Reference (c).

Allowances Section  

(l), revealed that the petitioner's order was issued
April 2001.

6. Therefore,

U5705 Note: TLE is payable incident to a move
when entering active duty to the first PDS for officer members
with orders issued on or after 1 January  2002. A review of
enclosure 

para. 

U5705-C, there is no DLA entitlement
in connection with a PCS from the last PDS in one period of
service to the first PDS in another period of service when there
was no ordered PCS between those stations. In addition, per
reference (c)  

para.

Subj:

4. IAW reference (b) members enrolled in this program will be
ordered to active duty for periods of 45 days each year of
participation in the program. In no case shall any member be
required to serve on active duty for any other period while
participating in the program. Upon completion of the program
participants incur an active duty obligation of a 3-year term of
service on active duty.

5 . IAW reference (c),  


