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Dear il

This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of title 10 of the
United States Code, section 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Nawval
Records, sitting in executive session, considered your
application on 29 May 2009. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted
of your application, together with all material submitted in
support thereof, your naval record and applicable statutes,
regulations and policies.

After careful and conscilentious consideration of the entire
record, the Board found that the evidence submitted was
insufficient to establish the existence of probable material
exrror ©Or injustice.

The Board found that you enlisted in the Marine Corps on 2
October 1972. You absented yourself without authority on 31
October 1974. As a result of that absence, you missed an
appointment with an orthopedic surgeon who was to evaluate vyour
knee condition. You returned to military control on 27 January
1975, and the appointment with the orthopedic surgeon was '
rescheduled for 5 March 1975. On 27 February 1975, you.
reguested to be discharged for the good of the service in lieu
of trial by court-martial for unauthorized absence. On 3 March
1975 you were apprehended by civil authorities for dragging a




fellow Marine under a bridge, robbing him, and throwing him in a ‘
river, whereupcon you threw rocks at him. You request for |
discharge for the good of the service was approved by the
discharge authority on 11 March 1975, and you were separated
from the Marine Corps with an undegirable discharge on 21 March
1975,

Although you apparently suffered from a knee condition during
your naval service, you have not demonstrated that you were
unfit to reascnably perform the duties of vour rank by reason of
physical disability on the date of your discharge. In addition,
the Board noted that you would not have been entitled to
disability separation or retirement even if you have been unfit
for duty, because disability evaluation processing would have
been precluded by the approval of your request for discharge for
the good of the service. Accordingly, and as you have not
demonstrated that it would be in the interest of justice for the
Board to upgrade your discharge or change the reason and
authority for your separation, your application has been denied.
The names and votes of the members of the panel will be
furnished upon request.

It is regretted that the circumstances of your case are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled to have
the Board reconsider its decision upon submission of new and
material evidence or other matter not previously considered by
the Board. In this regard, it is important to keep in mind that
a presumption of regularity attaches to all official records.
Consequently, when applying for a correction of an official
naval record, the burden is on the applicant to demonstrate the
existence of probable material error or injustice.

Sincerely,

\’\)M \
]

W. DEAN PFEIRFE
Executive Direc




