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This is in reference to your application for correction of your naval
record pursuant to the provisions of title 10 of the United States
Code, section 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Naval Records,
sitting in executive session, considered your application on 27
January 2011. Your allegations of error and injustice were reviewed
in accordance with administrative regulations and procedures
applicable to the proceedings of this Board. Documentary material
considered by the Board consisted of your application, together with
all material submitted in support thereof, your naval record and
applicable statutes, regulations and policies.

After careful and conscientious consideration of the entire record,
the Board found that the evidence submitted was insufficient to
establish the existence of probable material error or injustice.

You served on active duty in the Navy from 2 October 1996 to 12 August
2000, when you were released from active duty by reason of
insufficient retainability. You submitted a claim for disability
compensation to the Department of Veterans Affairs (VA) on 13
September 2000. On 16 October 2001, the VA granted your request 2
service connection for conditions of your right knee and left great
toe that were rated at 10 and O percent, respectively. The VA
deferred acting on your request for service connection for nine
additional claimed disabilities. On 5 December 2001, the VA awarded
you separate 0 percent ratings for cervical strain and residuals of
a back injury, and denied your request for service connection for
conditions of your left knee, right great toe, right and left ankles,
right wrist, left elbow and right hip. You completed a Report of




Medical History on 21 February 2002 in connection with your
application for reenlistment in the Navy. You disclosed a history
of recurrent back pain, as well as a knee injury, and reported that
you had received VA compensation for a knee condition. You failed
to disclose that you had applied to the VA for service connection
and disability compensation for the eight other conditions noted
above.

¢ You reenlisted in the Navy on 27 February 2002, after receiving a
waiver of your disqualifying knee condition. You were evaluated by
‘the Physical Evaluation Board (PEB) on 30 April 2004 and found fit
for duty notwithstanding your complaints of hip pain, chronic lumbar
strain, genitofemoral nerve neuritis, and pelvic pain. You accepted
the finding of the PEB on 12 May 2004, and waived your right to demand
a full and fair hearing before the PEB. On 14 September 2004, you
.were discharged for the convenience of the government by reason of
a “condition not a disability”. The specific condition is not shown
in the available records.

The Board did not accept your unsubstantiated contention to the
effect that you were unfit for duty by reason of physical disability
that resulted from mistreatment by your doctor and lack of adequate
medical attention and care. As noted above, you were found fit for
duty by the PEB, and you accepted that finding, which suggests that
you felt that you were fit for duty at that time. The fact that you
were subsequently discharged by reason of an unknown “condition not
a disability” does not demonstrate that you were unfit for duty by
reason of physical disability. In addition, the Board noted that the
increase in severity of your conditions that occurred during the
years following your discharge is a matter within the purview of the
VA, which, unlike the military departments, may change a veteran’s
disability rating at any time as conditions warrant.

In view of the foregoing, your application has been denied. The
names and votes of the members of the panel will be furnished upon
request.

It is regretted that the circumstances of your case are such that
favorable action cannot be taken. You are entitled to have the Board
reconsider its decision upon submission of new and material evidence
or other matter not previously considered by the Board. In this
regard, it is important to keep in mind that a presumption of
regularity attaches to all official records. Consequently, when
applying for a correction of an official naval record, the burden




is on the applicant to demonstrate the existence of probable material
error or injustice.
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