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This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of 10 USC 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Naval
Records, sitting in executive session, considered your
application on 21 October 2013. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted
of your application, together with all material submitted in
support thereof, your naval record and applicable statutes,
regulations and policies. In addition, the Board considered the
advisory opinion furnished by CNPC Memo 1780 PERS-314 dtd 7 May
13, a copy of which is attached.

The Post-9/11 Veterans Education Assistance Act (Post-9/11 GI
Bill, Public Law 110-252) was signed into law on 30 June 2008
and became effective on 1 August 2009. General descriptions of
the essential components of the new law were widely available
beginning in summer 2008 and specific implementing guidance was
published in the summer of 2009. Under the governing
requlationg, to be eligible to transfer benefits, a member must
be on active duty or in the selected reserve at the time of the
election to transfer. This is an important feature of the law
because the transferability provisions are intended as an
incentive vice a benefit. Members who are retired are not
eligible to transfer such benefits.

Evidence shows that you failed to take the steps necessary to
tvansfer benefits while in the required status. Your application
¢laime, essentially, that your failure should be excused because
prior to your retirement you were informed that military
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personnel must have been om active duty on August 1, 2005 soc as
to be entitled for Post-911 eligibility transferability to their
dependents. You assert that this was the only reguirement by
then, and that you obligated for l-month active duty to meet this
qualification. You alsc stated the online application was only

known to you ur attem pply for benefits now for your
dependent -“who is now in college. However,
your claim that the reguirement to remain on active duty until at
least % was the only requirement when you were - ,
retiring is false. Information was published in NAVADMINS 187/09
& 203/09 detailing the actions members were required to take to
transfer their benefits to their dependents. Information which
included accessing the. Transferability of Educational Benefits
(TEB) website to make the transfer, and how to make the transfer.

vYou also submitted correspondence from the Department of Veterans
Affairs (DVA) which claims that “the Department of Defense has
found that some Service members who retired between

may not have known that the Post-9 1
included the ability to transfer benefits to a spouse or
dependent, or that the transfer had to be approved while the
member of the Armed Forces”. However, no proof was provided to
support this claim. Sufficient published information existed to
inform members of requirements to transfer Post-9/11 GI Bill
benefits, and nothing prevented you from obtaining this
information.

After careful and conscientious consideration of the entire
record, the Board found that the evidence submitted was
insufficient to establish the existence of probable material
error or injustice. In this connection, the Board substantially
concurred with the comments contained in the advisory opinion.
Accordingly, your application has been denied. The names and
votes of the members of the panel will be furnished upon
request.

It is regretted that the circumstances of your. case are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled to have
the Board reconsider its decision upon submission of new and
material evidence or other matter not previously considered by
the Board. In this regard, it is important to keep in mind that
a presumption of regularity attaches to all official records.
Consequently, when applying for a correction of an official



Docket No. NR1676-13

naval record, the burden is on the applicant to demonstrate the
existence of probable material error or injustice.

Sincerely,

W) en)

W DEAN DPFETRE
Execltive Dilkc

Enclosure: CNPC Memo 1780 PERS-314 dtd 7 May 13




