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This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of 10 USC 1552.

‘A three-member panel of the Board for Correction of Naval
Records, sitting in executive gession, considered your
application on 4 December 2014. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted
of your application, together with all material submitted in
support thereof, your naval record and applicable statutes,
régulations and policies. In addition, the Board considered the
advisory opinion furnished by HQMC memo 7220 MPO of 22 Sep 14, a
copy of which is attached.

" After careful and conscientious consideration of the entire

" record, the Board found that the evidence submitted was
insufficient to establish the existence of probable material
error or injustice. In making this determination, the Board
concurred with the comments contained in the advisory opinion.
The Post-9/11 Veterans Education Assistance Act (Post-92/11 GI
Bill, Public Law 110-252) was signed into law on 30 June 2008
and became effective on 1 August 2009. General descriptions of
the essential components of the new law were widely available
beginning in summer 2008 and specific implementing guidance was
published in the summer of 2002.

Under the governing regulations, to be eligible to transfer
benefits, a member must be on active duty or in the selective
reserve at the time of the election to transfer. This is an
important feature of the law because the transferability
provisions are intended as an incentive vice a benefit. Members
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who are retired are not eligible to transfer. Information about
the Post-9/11 GI Bill has been readily and publicly available,
and you could have used available resources to educate yourself
on your educational benefits.

Your application claims, essentially, that “In 2010, converted
and transferred my Post .9/11 GI Bill to my dependents. Shortly
thereafter, I received an approval letter from my branch of
service. I retired on 30 April 2012...1 submitted paperwork to
the VA to receive a Certificate of Eligibility for my daughter.
It was denied. According to my approval letter from my service,
my obligation date is May of 2025, which would give me 33 years
of service. I called MMEA this morning (February 10, 2014) to
have this error corrected.” You further state that “Because of
what’s at stake, had I known this, I would have not retired when
T did, and would have simply remained on Active Duty and
additional year.” The Board agreed with the advisory and the
correction they made to correct your obligated end date from 1
May 2025 to 10/11 July 2013 as it should have when your Transfer
of Education Benefits (TEB) was originally approved.

The Board further found that on 10 March 2011 you submitted your
retirement paperwork; then on 8 April 2011 you signed a Post-
9/11 GI Bill Statement of Understanding acknowledging that if I
am eligible for retirement on or after August 1, 2011 and before
August 1, 2012, 3 years of additional service is required.”
Regardless of the mistake that was made with your obligated end
date, when you submitted your retirement paperwork and signed
the Post-9/11 GI Bill Statement of Understanding
acknowledgement, you knew or should have known that you had a
thfee-year obligation that you had €o meet -thorder Eo T T T T
guccessfully transfer your Post-9/11 GI Bill benefits to your
dependents. '

Under these circumstances, the Board found that no relietf is
warranted. Accordingly, your application has been denied. The
names and votes of the members of the panel will be furnished
upon request.

It is regretted that the circumstances of your case are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled to have
the Board reconsider its decision upon submission of new
evidence within one year from the date of the Board's decision.
New evidence is evidence not previously considered by the Board
prior to making its decision in this case. In this regard, it
is important to keep in mind that a presumption of regularity
attaches to all official records. Consequently, when applying
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for a correction of an official naval record, the burden is on

the applicant to demonstrate the existence of probable material
error or injustice.

Slncerely,

ROBERT J. O'NEILL

Executive Director

Enclosure: HOMC memo 7220 MPO of 22 Sep 14




