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This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of 10 USC 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Naval
Records, sitting in executive session, considered your
application on 20 January 2015. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted
of your application, together with all material submitted in
support thereof, your naval record and applicable statutes,
regulations and policies. In addition, the Board considered the
advisory opinion furnished by HOMC memo 7220 MPO of 21 Oct 14, a
copy of which is attached.

After careful and conscientious consideration of the entire
record, the Board found that the evidence submitted was
insufficient to establish the existence of probable material
error or injustice. . In making this determination, the Board
concurred with the comments contained in the advisory opinion.
The Post-9/11 Veterans Education Assistance Act (Post- 9/11 GI
Bill, Public Law 110-252) was signed into law on 30 June 2008
and became effective on 1 August 2009. General descriptions of
the essential components of the new law were widely available
beginning in summer 2008 and specific implementing gquidance was
published in the summer of 2009.

Under the governing requlations, to be eligible to transfer
benefits, a member must be on active duty or in the selective
reserve at the time of the election to transfer. This is an
important feature of the law because the transferability
provisions are intended as an incentive vice a benefit. Members
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who are retired are not eligible to transfer their education

‘benefits.

Your application claims, *“I was given less than a month noticed
that I was being separated for the Marine Corps in Feb 2013. I

‘was medically separated with 100% service connected disability.”

You further claim that “I attended Tap and Tamps in Camp
Pendleton and was told that I could transfer my benefits anytime

'I wanted even after leaving the armed forces.” The Board found

you have provided no proof to back up your c¢laim that you were
given misleading information on when you could transfer your

-benefits. The Board further found that though you were

medically discharged, you did not have the minimum service
requirements to transfer your Post-9/11 GI Bill to your
dependents. You did not have 10 years of service prior to your
medical discharge. Therefore, in the Board’s view, you are not
entitled to transfer benefits and no change to your record is

‘warranted. Accordingly, your application has been denied. The

names and votes of the members of the panel will be furnished
upon request. '

It is regretted that the circumstances of your case are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled to have
the Board recconsider its decision upon submission of new
evidence within one year from the date of the Board's decision.
New evidence is evidence not previously considered by the Board
prior to making its decision in this case. In this regard, it
is important to keep in mind that a presumption of regularity
attaches to all official records. Consequently, when applying
for a correction of an official naval record, the burden is on
the applicant to demonstrate the existence of probable material
error or injustice.

Sincerely,

ROBERT J. O'NEILIL
Executive Director

Enclosure: HQMC memo 7220 MPO of 21 Oc¢t 14




