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This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of 10 USC 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Naval
Records, sitting in executive session, considered your
application on 20 January 2015. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted
of your application, together with all material submitted in
support thereof, your naval record and applicable statutes,
regulations and policies. In addition, the Board considered the
advisory opinion furnished by CNRFC ltr 5420 Ser N1/1071 of 21
Oct 14, a copy of which is attached.

After careful and conscientious consideration of the entire
record, the Board found that the evidence submitted was
insufficient to establish the existence of prcbable material
error or injustice. 1In making this determination, the Board
concurred with the comments contained in the advisory opinion.
The Post-9/11 Veterans Education Assistance Act (Post-9/11 GI
Bill, Public Law 110-252} was signed into law on 30 June 2008
~and became effective on 1 August 2009. General descriptions of
the essential components of the new law were widely available
beginning in summer 2008 and specific implementing guidance was
published in the summer of 2009.

Under the governing regulations, to be eligible to transfer
benefits, a member must be on active duty or in the selective
reserve at the time of the election to transfer. This is an
important feature of the law because the transferability ,
provisions are intended as an incentive vice a benefit. Members
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who are retired are not eligible to transfer their education
benefits. '

Your application claims that “I was never told about the Post
911 GI Bill. TI would like to be considered for the Post 911 GI
Bill, and be able to transfer this to my sons...” You further
claim that “My former unit did not inform me of the Post 911 GI
Bill, so I did not know to request to transfer it to my son.”
The Board found that you transferred to the Voluntary Training
Unit (VTU) which is a part of the Individual Ready Reserve (IRR)
on 28 October 2010. Members may only transfer their Post-9/11
GI Bill benefits if they are on active duty or a part of the
Selective Reserve (SELRES). The Board found that while you were
a member of the SELRES and before transferring to the VTU you
failed to transfer your Post-9/11 GI Bill benefits to your
dependents. The Board further found that you have since been
transferred to the Retired Reserve on 31 December 2010.

Under these circumstances, the Board found that no relief is
warranted. Accordingly, your application has been denied. The
names and votes of the members of the panel will be furnished
upon request.

It is regretted that the circumstances of your case are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled to have
the Board reconsider its decision upon submission of new
evidence within one year from the date of the Board's decision.
New evidence is evidence not previously considered by the Board
prior to making its decision in this case. 1In this regard, it
is important to keep in mind that a presumption of regularity
attaches to all official records. Consequently, when applying
for a correction of an official naval record, the burden is on
the applicant to demonstrate the existence of probable material
error or injustice.

Sincergly,

ROBERT J. O’NEILL
Executive Director

Enclosure: CNRFC memo 5420 Ser N1/1071 of 21 Oct 14




