DEPARTMENT OF THE NAVY
BOARD FOR CORRECTION OF NAVAL RECORDS

707 S, COURTHOUSE ROAD, SUITE 10(
ARLINGTQIN 22204-249(
This is in reference to your application Ior correctilc of vour
naval record pursuant to of 10 USC 1
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who are retired are noc eligible to transier their education
penefits. Information about the Post-9/11 GI Bill has been
readily and publicly available, and you could have used
available resources to educate yourself on your educational
penefits.

your appilcation ciaims, "4 selected Lo transier my rost /44
Bill benefits to my children and spouse when my command at the
time first put out [(tlhe ability and option to do so back in
June 2009 time frame.” Yyou further claim, “when 1t became an
option to transfer the benefits I sat in with the Command Career
Counselor and was under the impression that I had selected that
option to select a percentage of those penefits with my wife and
children.” The Board concurred with the advisory opinion and
found that NAVADMIN 203/09 published in June 2009 provided the
procedures members are required to follow toO transfer the Post-
9/11 GI Bill benefits to their family mempers.' The Board
further concurred with the advisory that you have provided no
proof that you entered the Transfer of Education Benefits (TEE)
web site and transferred your benefits to vour dependents 1in
2009 as you have claimed. on 11 August 2011 you subm.tted a TEB
reguest; however, it was rejected that same day because You
lacked the reguired obligated service. Had vou loggec back into
the TEE system as instructed by the NAVADMIN 203/09, wvou
have realized your application was rejected and beer ab
~zke —he necessary stieps to correct the problem and secure an

approval pricr Lo retiring.
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warranted. dingly, VOur nlizatiorn has DeeLl
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upon reguest.

It is regretted that che circumscances of your Case€ are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled t
the Board reconsider 1its decision upon submission of new
evidence within one year from the date of the Board's decision.
New evidence is evidence not previously considered by the Board

c have

(1) Ensure their spouse/eligible children are enrclled in DEERS pricy L0 mak.ingd
election to transfer entitlement.
(2) Ensure theilr additional service obligation (officer and enlisted 18 properly

documented in thelr Electronic Service Record (ESR!. They were advisec reguests will
be disapproved for members whose ESR does not reflect the required aaditional service.
(3} Use the TER web site (nttgs:jfwww.dmdc.qgg,mi;jjgaa which has been replaced Dy
(pttns:f!www.gmdc.gﬁd.m;,fméggggggggi and complele Lhe electronic transier
application.
(4) periodically check TEB for the status of their transfer application. If the

application 1€ disapproved, take corrective action and reapply.
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prior to making its decision in this case. Tn thig regard, 1t
is important to keep in mind hat a presumption of regularity
attaches to all official records. consegquently, when applying
for a correction of an official naval record, the burden 1s on

the applicant tO demonstrate the existence of probable material
error or injustice.

gincerely,

ROBERT J. O'NEILL
Executive Director

Enclosure: CKPC memo 1780 PERS-314 of 31 Oct 14




