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Dear   

 

This is in reference to your application for correction of your naval record pursuant to Section 

1552 of Title 10, United States Code.  After careful and conscientious consideration of relevant 

portions of your naval record and application, the Board for Correction of Naval Records 

(Board) found the evidence submitted insufficient to establish the existence of probable material 

error or injustice.  Consequently, your application has been denied. 

 

A three-member panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on 

27 October 2021.  The names and votes of the members of the panel will be furnished upon 

request.  Your allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative 

regulations and procedures applicable to the proceedings of this Board.  Documentary material 

considered by the Board consisted of your application, together with all material submitted in 

support thereof, relevant portions of your naval record and applicable statutes, regulations, and 

policies.  

 

You requested to establish Survivor Benefit Plan (SBP) Former Spouse Coverage.  The Board, in 

its review of your entire record and your application, carefully weighted all potentially mitigating 

factors, to include your assertions.  The Board concluded you did not meet the criteria to elect 

SBP Former Spouse coverage in accordance with Department of Defense Financial Management 

Regulation 7000.14R.  Specifically, the policy indicates, “when a member elects former spouse 

coverage, the member and the former spouse must complete an election statement indicating 

whether the election is being made pursuant to the requirements of a court order or by a 

voluntary written agreement.  If the member entered into a voluntary written agreement as a part 

of, or incident to, a proceeding of divorce, dissolution, or annulment, the member must indicate 

on the written statement whether the agreement has been incorporated in, ratified, or approved 

by, a court order.”  Additionally, “a member with spouse or spouse and child coverage may, 

within 1 year of date of decree of divorce, dissolution, or annulment, whichever is later, change 

that election to provide an annuity to a former spouse or former spouse and child.”  A review of 

your record reflects you elected SBP Spouse and Children coverage on 27 October 1993.  

Subsequently, you divorced your spouse on 5 January 1995; however, your divorce decree did 






