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Dear ,  

 

This is in reference to your application for correction of your spouse’s naval record pursuant to 

Section 1552 of Title 10, United States Code.  After careful and conscientious consideration of 

relevant portions of your spouse’s naval record and your application, the Board for Correction of 

Naval Records (Board) found the evidence submitted insufficient to establish the existence of 

probable material error or injustice.  Consequently, your application has been denied. 

 

A three-member panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on 

9 November 2022.  The names and votes of the members of the panel will be furnished upon 

request.  Your allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative 

regulations and procedures applicable to the proceedings of this Board.  Documentary material 

considered by the Board consisted of your application, together with all material submitted in 

support thereof, relevant portions of your spouse’s naval record and applicable statutes, 

regulations, and policies. 

 

The Board determined that your personal appearance, with or without counsel, would not 

materially add to their understanding of the issues involved.  Therefore, the Board determined 

that a personal appearance was not necessary and considered your case based on the evidence of 

record. 

 

You requested to establish eligibility to receive Survivor Benefit Plan (SBP) annuity.  The 

Board, in its review of your spouse’s entire record and your application, carefully weighed all 

potentially mitigating factors, to include your assertions.  Department of Defense Financial 

Management Regulation 7000.14-R outlines the requirements for SBP elections and 

beneficiaries.  Specifically, the policy indicates that a member with spouse or spouse and child 

coverage may change that election to provide an annuity to a former spouse or to a former 

spouse and child within one year of date of the decree of divorce, dissolution, or annulment, 

whichever is later.  If such member fails or refuses to make such election, the member is deemed 

to have made such election if the Secretary concerned receives a completed DD Form 2656-10, 

SBP Former Spouse Request for Deemed Election from a former spouse or the former spouse’s 

attorney on behalf of the former spouse.  Modification of the previous court order, establishes a 

new one-year period during which a request for deemed election may be filed. 

 






