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Dear :  

 

This is in reference to your application for correction of your naval record pursuant to Section 

1552 of Title 10, United States Code.  After careful and conscientious consideration of relevant 

portions of your naval record and your application, the Board for Correction of Naval Records 

(Board) found the evidence submitted insufficient to establish the existence of probable material 

error or injustice.  Consequently, your application has been denied. 

 

A three-member panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on 

25 April 2023.  The names and votes of the members of the panel will be furnished upon request.  

Your allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative 

regulations and procedures applicable to the proceedings of this Board.  Documentary material 

considered by the Board consisted of your application, together with all material submitted in 

support thereof, relevant portions of your naval record and applicable statutes, regulations, and 

policies.  In addition, the Board also considered the advisory opinion by Navy Personnel 

Command (NPC) memorandum 5420 PERS-836/13 of 6 March 2023, which was previously 

provided to you.  You were afforded an opportunity to submit a rebuttal, but did not do so. 

 

The Board determined that your personal appearance, with or without counsel, would not 

materially add to their understanding of the issues involved.  Therefore, the Board determined 

that a personal appearance was not necessary and considered your case based on the evidence of 

record. 

 

In accordance with 10 U.S. Code § 1407, except as provided in subsection (f), the retired pay 

base or retainer pay base of a person under this section is the person’s high-three average 

determined under subsection (c) or (d).  (1). General Rule.  The high-three average of a member 

entitled to retired or retainer pay under any provision of law other than section 1204 or 1205 or 

section 12731 of this title is the amount equal to the total amount of monthly basic pay to which 

the member was entitled for the 36 months (whether or not consecutive) out of all the months of 

active service of the member for which the monthly basic pay to which the member was entitled 

was the highest, divided by 36. 

 






