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Dear ,  

 

This is in reference to your application for correction of your naval record pursuant to Section 

1552 of Title 10, United States Code.  After careful and conscientious consideration of relevant 

portions of your naval record and your application, the Board for Correction of Naval Records 

(Board) found the evidence submitted insufficient to establish the existence of probable material 

error or injustice.  Consequently, your application has been denied. 

 

Although your application was not filed in a timely manner, the Board found it in the interest of 

justice to waive the statute of limitations and consider your case on its merits.  A three-member 

panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on 18 January 2024.  

The names and votes of the members of the panel will be furnished upon request.  Your 

allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative regulations 

and procedures applicable to the proceedings of this Board.  Documentary material considered 

by the Board consisted of your application, together with all material submitted in support 

thereof, relevant portions of your naval record and applicable statutes, regulations, and policies.   

 

You requested to establish Survivor Benefit Plan (SBP) Spouse and Children coverage.  The 

Board, in its review of your entire record and your application, carefully weighed all potentially 

mitigating factors, to include your assertions.  The Board concluded you did not meet the 

eligibility criteria to add SBP spouse coverage in accordance with Department of Defense 

Financial Management Regulation 7000.14-R.  Specifically, the policy indicates a member who 

acquires a new spouse after retirement must make an election within one year of the marriage to 

cover new spouse.  Additionally, SBP Children coverage continues until the youngest unmarried 

child turns age 18 or age 22 and pursuing a full-time course of study in a recognized educational 

institution.  

 

A review of your record indicates you elected SBP Children coverage on 28 December 1992, as 

you were not married at the time of your transfer to the Fleet Reserve effective 1 April 1993.  

You married your current spouse on 20 December 1997, but your first notification to Defense 

Finance and Accounting Service regarding adding SBP Spouse coverage did not occur until 

February 2022.  

 






