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Dear ,  

 

This is in reference to your application for correction of your naval record pursuant to Section 

1552 of Title 10, United States Code.  After careful and conscientious consideration of relevant 

portions of your naval record and your application, the Board for Correction of Naval Records 

(Board) found the evidence submitted insufficient to establish the existence of probable material 

error or injustice.  Consequently, your application has been denied. 

 

A three-member panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on 

12 March 2024.  The names and votes of the members of the panel will be furnished upon 

request.  Your allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative 

regulations and procedures applicable to the proceedings of this Board.  Documentary material 

considered by the Board consisted of your application, together with all material submitted in 

support thereof, relevant portions of your naval record and applicable statutes, regulations, and 

policies.  In addition, the Board considered the advisory opinion contained in Navy Personnel 

Command memorandum 5420 PERS-835 of 27 December 2023, which was previously provided 

to you.  You were afforded an opportunity to submit a rebuttal, but did not do so. 

 

On 27 May 1994, you enlisted in the U.S. Naval Reserve for 8 years with an Expiration of 

Obligated Service of 26 May 2002.  You were released from active duty with an honorable 

character of service as an HM2/E-5 and were issued a Certificate of Release or Discharge from 

Active Duty (DD Form 214) for the period of 1 February 1995 to 15 June 2003 upon completion 

of required active service. 

 

You were discharged with an honorable character of service as an SGT/E-5 and were issued a 

Department of the Army and the Air Force National Guard Bureau Report of Separation and 

Record of Service (NGB Form 22) for the period of 11 August 2003 to 10 August 2004 upon 

expiration of term of service. 

 

You were discharged with an Honorable character of service as an OC/E-6 and were issued a DD 

Form 214 for the period of 11 February 2009 to 9 May 2010 upon accepting a commission or 

warrant in same branch of service. 
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You were discharged with an honorable character of service as a LT/O-3 and were issued a DD 

Form 214 for the period of 10 May 2010 to 28 February 2018 due to intradepartmental transfer. 

 

In accordance with 10 U.S.C. section 632, except an officer of the Navy and Marine Corps who 

is an officer designated for limited duty (to whom section 8146(e) or 8372 of this title applies) 

and except as provided under section 637(a) of this title, each officer of the Army, Air Force, 

Marine Corps, or Space Force on the active-duty list who holds the grade of captain or major, 

and each officer of the Navy on the active-duty list who holds the grade of lieutenant or 

lieutenant commander, who has failed of selection for promotion to the next higher grade for the 

second time and whose name is not on a list of officers recommended for promotion to the next 

higher grade shall— 

 

If on the date on which he is to be discharged under paragraph (1) he is within two years of 

qualifying for retirement under section 7311, 8323, or 9311 of this title, be retained on active 

duty until he is qualified for retirement and then retired under that section, unless he is sooner 

retired or discharged under another provision of law. 

 

In accordance with DoD 7000.14-R FMR Volume 7B, Chapter 1, A commissioned officer may 

be voluntarily retired after completion of 20 years of active service, of which at least 10 years is 

active commissioned service. 

 

In accordance with 10 U.S.C. section 8334, (a) Each member of the naval service covered by 

subsection (b) who, after December 4, 1987, is retired with less than 30 years of active service or 

is transferred to the Fleet Reserve or Fleet Marine Corps Reserve is entitled, when his active 

service plus his service on the retired list or his service in the Fleet Reserve or the Fleet Marine 

Corps Reserve totals 30 years, to be advanced on the retired list to the highest grade in which he 

served on active duty satisfactorily, as determined by the Secretary of the Navy. 

 

(b) This section applies to-(1) warrant officers of the naval service; (2) enlisted members of 

the Regular Navy and Regular Marine Corps; and (3) reserve enlisted members of the Navy 

and Marine Corps who, at the time of retirement or transfer to the Fleet Reserve or Fleet 

Marine Corps Reserve, are serving on active duty. 

 

(c) An enlisted member of the naval service who is advanced on the retired list under this 

section is entitled to recompute his retired or retainer pay under formula A of the following 

table, and a warrant officer of the naval service so advanced is entitled to recompute his 

retired pay under formula B of that table.  The amount recomputed, if not a multiple of $1, 

shall be rounded to the next lower multiple of $1. 

  

You were released from active duty and transferred to the Fleet Reserve with an honorable 

character of service as an HMC/E-7 and were issued a DD Form 214 for the period of 1 March 

2018 to 30 September 2020 upon having sufficient service for retirement.   

 

You requested to have your retirement pay changed to your High-3, the Board in its review of 

your entire record and application, carefully weighed all potentially mitigating factors, to include 






