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Form 214.  The applicant provided a certificate showing course completion; however, there was
no Personnel Data System (PDS) Code listed on the certificate or found during a search.  In
accordance with (IAW) the Oracle Training Administration (OTA) Personnel Services Delivery
Guide PSDG), for a course to be authorized for update in the member’s Military Personnel Data
System (MilPDS) record, it must have a PDS code associated with it. 
 
The complete advisory opinion is at Exhibit C.
 
AFPC/DPMSSR (DD Form 214) recommends denying the application.  The Air Force Training
Office serves as the Office of Primary Responsibility with regard to certifying and updating formal
training courses into MiLPDS. The DD Form 214 Office pulls formal training courses from that
system for placement onto the DD Form 214. IAW the DD Form 214 PSD Guide, the DD Form
214 Office will “list Formal in-service training courses completed during continuous active
military service.”  Formal USAF Schools can be found at https://usaf.dps.mil/teams/app10-
ecta/sitepages/home.aspx. That is also the website used by the AFPC Formal Training Office to
determine what courses are eligible to be updated in MiLPDS. If the training is not captured in
MiLPDS through an update, it will not be reflected on the DD Form 214.  If Air Force Training is
unable to locate the course on the website and perform the update in MiLPDS adding the course,
the course will not be listed on the DD Form 214.
 
The complete advisory opinion is at Exhibit E.
 
AFPC/DPMSSM (Special Programs) recommends denying the applicant’s request to have the
Royal Thai Security Regiment Badge updated on his DD Form 214.  The wear of foreign badges,
decorations, and medals on the service dress uniform is authorized; however, members must
request and receive permission to wear foreign decorations they have accepted, IAW Department
of the Air Force Instruction (DAFI) 36-2903, Dress and Personal Appearance. Additionally, IAW
DAFI 36-2903, aviation, medical insignia, and parachutist badges are the only foreign badges
authorized to be worn on Air Force uniforms. Foreign badges that have not been approved to be
worn on an Air Force uniform are not authorized for placement on the DD Form 214.
 
The complete advisory opinion is at Exhibit G.
 

APPLICANT’S REVIEW OF AIR FORCE EVALUATION

 
The Board sent a copy of the advisory opinion to the applicant on 3 Jan 25, 5 Feb 25 and 10 Feb
25 for comment (Exhibits D, F and H), but has received no response.
 
FINDINGS AND CONCLUSION

 

1.  The application was not timely filed.  The Board also notes the applicant did not file the
application within three years of discovering the alleged error or injustice, as required by Section
1552 of Title 10, United States Code, and Department of the Air Force Instruction 36-2603, Air
Force Board for Correction of Military Records (AFBCMR).  While the applicant asserts a date of
discovery within the three-year limit, the Board does not find the assertion supported by a
preponderance of the evidence. 
 
2.  The applicant exhausted all available non-judicial relief before applying to the Board.
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