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This is in reference to your application for correction of your
naval record pursuant to the provisions of title 10 of the
United States Code, section 1552.

A three-member panel of the Board for Correction of Naval
Recordg, sitting in executive session, considered your
application on 5 March 2009. Your allegations of error and
injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this
Board. Documentary material considered by the Board consisted
of your application, together with all material submitted in
support thereof, your naval record and applicable statutes,
regulations and policies.

After careful and conscientious consideration of the entire
record, the Board found that the evidence submitted was
ingufficient to establish the existence of probable material
error or injustice.

The Board found that you enlisted in the Navy on 21 November
1983 and reenlisted on 2 October 1987. You underwent a pre-
separation physical examination on 14 July 1993 and were found
physically qualified for separation. You were discharged on 1
November 1993 by reason of completion of required service, and
assigned a reentry code of RE-1, to indicate that you were

eligible and recommended for reenlistment. You underwent a pre-
enlistment physical examination on 16 November 1993 and were
found qualified for enlistment. You complet~d a Standard Form

93, Report of Medical History, on that date in which vyou denied



having recurrent back pain. In addition, you did not report a
history of knee pain, and stated that you had “no back pain at
this time”. On 20 February 2002, the Department of Veterans
Affairs (VA) denied your request for service connection for
lumbosacral strain; however, on 23 February 2005, the VA granted
your request for service connection for degenerative joint
disease of the spine and residuals of a left knee sprain. The
VA rated each of those conditions at 10% effective 28 April
2004,

The fact that the VA granted your request for service connection
for two conditions many years after you were discharged from the
Navy is not probative of the existence of error or injustice in
your naval record, because the VA took that action without
regard to the issue of your fitness for military duty on 1
November 1993. In the absence of evidence which demonstrates
that you were unfit to reasonably perform the duties of your
office, grade, rank or rating by reason of physical disability
at the time of to your discharge, the Board was unable to
recommend corrective action in your case. Accordingly, your
application has been denied. The names and votes of the members
of the panel will be furnished upon request.

It is regretted that the circumstances of your case are such
that favorable action cannot be taken. You are entitled to have
the Board reconsider its decision upon submission of new and
material evidence or other matter not previously considered by
the Board. 1In this regard, it is important to keep in mind that
a presumption of regularity attaches to all official records.
Consequently, when applying for a correction of an official
naval record, the burden is on the applicant to demonstrate the
existence of probable material error or injustice.

Sincerely,
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