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Docket No. 8587-24
Ref: Signature Date

Dear | —

This 1s in reference to your application for correction of your naval record pursuant to Section
1552 of Title 10, United States Code. After careful and conscientious consideration of relevant
portions of your naval record and your application, the Board for Correction of Naval Records
(Board) found the evidence submitted insufficient to establish the existence of probable material
error or injustice. Consequently, your application has been denied.

A three-member panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on
4 March 2025. The names and votes of the members of the panel will be furnished upon request.
Your allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative
regulations and procedures applicable to the proceedings of this Board. Documentary material
considered by the Board consisted of your application, together with all material submitted in
support thereof, relevant portions of your naval record and applicable statutes, regulations, and
policies. In addition, the Board considered the advisory opinion contained in Headquarters, U.S.
Marine Corps memorandum 1820 MMSR-5 of 25 September 2024, which was previously
provided to you for comment.

You requested to transfer points from adjacent years to anniversary years ending 27 June 2018 to
establish a satisfactory year. The Board, in its review of your entire record and application,
carefully weighed all potentially mitigating factors, to include your assertions. The Board
concluded that your anniversary year was adjusted in accordance with Marine Corps Order
1001R.1L. Specifically, the policy indicates the anniversary date is established by the date the
member entered into active service or into an active status in the Reserve Component. The start
date for each successive anniversary year will not be adjusted unless the member has a break-in-
service. A break-in-service occurs when a member transfers to the Inactive Status List of the
Standby Reserve, the Retired Reserve, or is discharged for a period greater than 24 hours (with
no Reser affiliation).

A review of your record reflects you were enrolled in the Platoon Leaders Class (PLC) Program
on 12 January 2001 and disenrolled on 2 September 2003; at that time, you were no longer

contractually affiliated or obligated to any component of the United States Marine Corps. After
an over 9-months break-in-service, you affiliated with the United Stated Marine Corps Reserve,
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which became your adjusted anniversary date. You entered active duty and completed Officer
Candidate School from 3 October 2004 to 9 December 2004. On 10 December 2004, you
accepted an active commission and was released from active duty 31 July 2016. Thereafter, you
were joined to the Marine Corps Reserve effective 1 August 2016. Subsequent to joining the
Marine Corps Reserve, your anniversary year was improperly established as the date entered
PLC vice the adjusted date in which you entered the Marine Corps Reserve. Upon, the Marine
Corps correcting your anniversary end date from 12 January to 28 June your points were
redistributed. However, the Board determined the redistribution of points did not cause you to
lose a satisfactory year of service. Prior to the change, you earned 24 points for anniversary year
ending 11 January 2018 and after the change, you earned 38 points for anniversary year ending
27 June 2018; both of which did not meet the minimum requirement for a satisfactory year.
Therefore, in this connection, the Board substantially concurred with the comments contained in
the advisory opinion and determined a change to your record is not warranted.

You are entitled to have the Board reconsider its decision upon submission of new matters,
which will require you to complete and submit a new DD Form 149. New matters are those not
previously presented to or considered by the Board. In this regard, it is important to keep in
mind that a presumption of regularity attaches to all official records. Consequently, when
applying for a correction of an official naval record, the burden is on the applicant to
demonstrate the existence of probable material error or injustice.

Sincerely,

3/21/2025






