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Dear   

 

This is in reference to your application for correction of your naval record pursuant to Section 1552 

of Title 10, United States Code.  After careful and conscientious consideration of relevant portions of 

your naval record and your application, the Board for Correction of Naval Records (Board) found the 

evidence submitted insufficient to establish the existence of probable material error or injustice.  

Consequently, your application has been denied. 

 

A three-member panel of the Board, sitting in executive session, considered your application on  

3 June 2025.  The names and votes of the members of the panel will be furnished upon request.  Your 

allegations of error and injustice were reviewed in accordance with administrative regulations and 

procedures applicable to the proceedings of this Board.  Documentary material considered by the 

Board consisted of your application, together with all material submitted in support thereof, relevant 

portions of your naval record and applicable statutes, regulations, and policies.  In addition, the 

Board considered the advisory opinion contained in Office of the Chief of Naval Operations 

memorandum 7431 Ser N130C2/25U0201 of 2 April 2025, which was previously provided to you for 

comment.  

 

On 5 October 2012, your dependent child  was born. 

 

In accordance with DoD 7000.14R Financial Management Regulation, Volume A, Chapter 26, 

“BAH/OHA 10.5.2.1. Applicability.  The following RC members are authorized BAH [Basic 

Allowance for Housing] or OHA [Overseas Housing Allowance]: 10.5.2.1.1. A member called or 

ordered to AD [Active Duty] in support of a contingency operation for a time period of any duration.  

10.5.2.1.2. A member called or ordered to AD for 31 or more days, except a Service member without 

a dependent during initial entry training.  10.5.2.1.3. A member initially on a tour of 30 or fewer days 

who receives an order modification, assignment extension, or additional consecutive orders with a 

prospective, new active-duty period of 31 or more days (“extension”).” 

 

“AD [Reserve Component] for Other Than Training or Active Duty for Training (ADT) for 31 or 

More Days.  An RC member called or ordered to AD for other than training for a period lasting 

between 31 and 180 days is authorized BAH or OHA based on the primary residence beginning 

on the first day of AD.  This rate continues for the tour duration except as otherwise specified in 

this chapter…ADT for 140 or More Days and Authorized HHG [Household Goods] 

Transportation.  BAH or OHA based on the primary residence starts at the time RC member is 
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called or ordered to AD for training for 140 or more days and is authorized HHG transportation 

for a PCS [Permanent Change of Station] and continues through the day before arrival at the 

PDS.  BAH or OHA based on the PDS [Permanent Duty Station] location begins on the day the 

RC member reports at that location.  The Service member is authorized BAH or OHA in the 

same manner as a Service member already on AD.  

 

AD Other Than Training for 181 or More Days and Authorized HHG Transportation.  BAH or 

OHA based on the primary residence starts at the time an RC member is called or ordered to AD 

for other than training for 181 or more days and authorized HHG transportation for a PCS and 

continues through the day before arrival at the PDS.  BAH or OHA based on the PDS location 

begins on the day the RC member reports at that location.  The member is authorized BAH or 

OHA in the same manner as a Service member already on AD…Called or Ordered to ADT for 

140 or More Days but Not Authorized HHG Transportation.  Except as provided in 

subparagraphs 10.5.3.8 and 10.5.3.11, an RC member who is not authorized HHG transportation 

for a PCS (e.g., when duty is not performed for 140 or more days at one location) receives BAH 

or OHA based on the primary residence at the time called or ordered to AD.” 

 

On 4 May 2020, you were issued Official Active Duty for Special Work Orders with the following 

address: “ r, CT 06483.”  Furthermore, “[p]er reference (a), you are hereby ordered to 

report for active duty for special work under the authority of Title 10 USC section 12301 (d) and 

IAW references (b) through (e).  Period of duty: 11 May 20 to 30 Sep 20 depart place from which 

called (or ordered) to active duty (PLEAD) NET 11 May 20.”  “Per Diem: Member is eligible for 

travel and Per Diem.  Gaining command will issue DTS orders to cover all Per Diem, rental car, and 

travel associated with this order.”  

 

Your Master Military Pay Account (MMPA) shows the following (BAH): “ENTRY-OPEN-DT 

200611 11 06 2 ENTRY-CLSD-DT 210101 99 01 1 CNTRL-CODE 2 ACTN Z4 START 200511 

STOP 201231 ENTLMT-MM 0.00 ENTLMT 0.00 ENTLMT-NM 0.00 MNTLY-RATE 1,607.70 

ACCOM 1 ZIP-CODE 06349 RENT 9,999.00 SHARE-NR 1 RENT-STAT R PRCNTGE .00 

PROTECTED-RATE 0.00 CLOST-DEPN.”    

 

On 19 May 2020, you signed a Record of Emergency Data (DD Form 93) listing your dependent 

child address as  

 

On 18 August 2020, you were issued Official Active Duty for Operational Support Orders with the 

following address: “… .”  Furthermore, “[p]er reference (a), you are hereby 

ordered to report for active duty for special work under the authority of title 10 USC section 12301 

(d) and IAW references (b) through (e).  period of duty: 01 Oct 20 to 30 Sep 21 depart place from 

which called (or ordered) to active duty (PLEAD) NET 01 Oct 20,” “PCS: Member is authorized 

PCS, this is a back-to-back order,” and “[b]y executing these orders you are acknowledging that you 

understand and accept the entitlements associated with the orders (whether PCS, TDY etc.), based 

upon order type, length and location of duty. You should contact your servicing PSD before 

executing these orders if you have any question as to entitlements.  Once executed, orders will not be 

modified for the sole purpose of gaining or losing an entitlement.” 

 

On 16 February 2021, you were issued Order Modification to Change Detach Date from 30 

September 21 to 14 March 21. 

 








